Hasili žízeň přemírou alkoholu. Byli zpití do němoty

PLZEŇ – Zraněný, opilý, a navíc v hledáčku Policie ČR. To byl jednatřicetiletý muž, kterého strážníci našli v sobotu bezvládného před domem v Tylově ulici.
Ležel tak, že mu nohy zasahovaly až do silnice. Na ruce a v obličeji měl viditelná krvácející drobná poranění. Strážníkům si stěžoval na bolest nosu a hlavy. Kromě strážců zákona tak proto dorazili na místo také záchranáři. Dechová zkouška prokázala, že muži v dechu kolují 2,76 promile alkoholu. Navíc strážníci v muži poznali osobu, po které pátrá Policie ČR. K dalšímu ošetření si ho převzali zdravotníci a celou záležitost pak státní policisté.
Aby toho nebylo málo, s tímto mužem měli strážníci co dočinění též v neděli odpoledne. V Plachého ulici pospával značně opilý za kontejnery. „Byl ve stavu, kdy byl pomočený a špinavý. Když mu dali strážníci dýchnout, přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu tentokráte ukázal hodnotu daleko vyšší a to 3,44 promile. Potom, co se pokusil vstát, tak se mu podlomily nohy. Chůzi po svých nezvládal, umístěn byl proto strážníky do protialkoholní záchytné stanice,“ potvrdila tisková mluvčí Jana Pužmanová.
Noc v témže zařízení strávil i dvaapadesátiletý cizinec. Namol opilý ležel před půlnocí v přístřešku zastávky MHD „U Práce“. Pro přemíru vypitého alkoholu se nedokázal udržet ani na vlastních nohou.