Svízelná situace, do bytu se strážníci dostávali přes okno

PLZEŇ – Téměř doslova pastí se stal pro seniora v neděli v podvečer jeho byt, kde žije se svojí ženou. Ta odešla na nákup, avšak zapomněla si vzít klíče, což zjistila při návratu. Z bytu přitom zaslechla zoufalé volání o pomoc svého muže, který upadl a nemohl se vůbec zvednout. Seniorka se tak dostala do svízelné situace, nemohla se dostat dovnitř.
O pomoc požádala souseda, který zavolal na městskou policii. Po marných pokusech o otevření dveří se strážníci rozhodli pro jinou variantu. Po žebříku vystoupali k oknu v přízemním patře a speciálním zařízením ho otevřeli, poté se konečně dostali dovnitř, kde našli na podlaze v předsíni seniora ležet. Jeho stav si vyžádal příjezd záchranářů. Byl celý pobledlý a třásl se. Stěžoval si na značnou bolest ramene. „Hlídka mu poskytla nezbytnou první pomoc. S podezřením na zlomeninu klíční kosti mu byla strážníkem zafixována ruka a přikryt byl dekou, aby byl udržen v teple. Seniora si převzala k dalšímu ošetření záchranná služba a odvezla ho do zdravotnického zařízení, paní zůstala doma,“ informovala tisková mluvčí Jana Pužmanová.
O pár minut později se s ní strážníci znovu setkali. Přišla za nimi na služebnu, že si zabouchla dveře od bytu, kde nechala na sporáku vařit vodu na kávu a hledala svého muže. Klíče, které měla v ruce, do zámku od bytu nepasovaly. A tak se opakoval stejný scénář jako předtím. Hlídka se dovnitř dostala dovnitř po žebříku přes okno. Zabránila hrozícímu nebezpečí, sundala konvici s vroucí vodou a vypnula sporák. „Poněvadž byla seniorka zmatená, stále hledala svého muže, nevěděla, kde je, byla přivedena strážníky na jejich služebnu, kde si jí vyzvedla její sestra, která se o ni postarala,“ dodala Jana Pužmanová.