Muž vyklízel sklep. Budete překvapeni, co našel

ČESKÝ KRUMLOV – Při vyklízení sklepa můžete narazit na lecjaké poklady. Své o tom ví muž z Českého Krumlova, který ve svém sklepě nalezl opravdu unikátní sbírku. A ta motýlí to rozhodně nebyla.

Českokrumlovští policisté obdrželi včera po třetí hodině odpolední zprávu o nálezu munice v jednom z místních domů. Objevil ji muž, který právě vyklízel svůj sklep. „Jednalo se o tři granáty, tři cvičné náboje větší ráže a jeden kilogram pěchotní munice,“ upřesnila policejní mluvčí Lenka Pokorná. Na místo byl po jeho zajištění povolán policejní pyrotechnik a ten si munici převzal k bezpečné likvidaci. Při zásahu nedošlo ke zranění osob ani ke vzniku škody.

„Opětovně tímto připomínáme, že nález jakéhokoliv předmětu, který by byť jen připomínal vojenskou munici, je nutné neprodleně oznámit Policii České republiky. S nálezem nikterak nemanipulujte, pouze zajistěte prostor proti nežádoucímu vstupu dalších osob. Nikdy nemůžete vědět, v jakém stavu se munice nachází a zda nemůže dojít k její iniciaci,“ apeluje policejní mluvčí Jihočeského kraje Lenka Pokorná.