Plzeň se opět chystá na festival v Bavorsku. Vedle kultury si na své přijdou i milovníci dobrého jídla

REGENSBURG – Česká hudba, tanec, film, divadlo ale i gastronomie se představí na dalším ročníku Treffpunktu v bavorském Regensburgu, který se bude konat od 21. do 24. února. V rámci festivalu se představí pestrost obou partnerských měst.

Na programu bude rockový, swingový i dechový koncert, promítání německé filmové klasiky a českého dokumentu o železné oponě, loutkové divadlo, autorské čtení i tvůrčí dílny. Zájemci si také mohou prohlédnout fotografie z Plzně a Regensburgu. Nebude chybět ani ochutnávka české a bavorské gastronomie.

V sobotu 23. února, kdy bude z Plzně vypraven autobus, se mohou zájemci vydat po českých stopách v historickém regensburgském historickém centru. Německé návštěvníky Treffpunktu pozve na návštěvu Plzně městská organizace Plzeň-TURISMUS.

Ilustrační fotografie: A. Jarošová
 

Festival Treffpunkt, který se koná na jaře v Regensburgu a na podzim v plzeňském DEPO2015, je součástí Česko-bavorské kulturní platformy, což je společný projekt Plzeň 2015 a města Regensburg. Cílem akce je ukázat kulturní rozmanitost obou partnerských měst – Plzně i Regensburgu.

Projekt je financován z fondů Evropské unie – Cíl Evropská územní spolupráce.

Plzeň-TURISMUS pro zájemce vypraví v sobotu 23. února autobus. Jízdenky jsou v prodeji například v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41.