Cizinec vařil drogy. A ne poprvé! Zřejmě to byla jeho vášeň?

ČESKOKRUMLOVSKO – Čtyřiatřicetiletý muž si patrně z nelegálních činností nedělá příliš těžkou hlavu. V současné době si odpykává trest odnětí svobody a v těchto dnech si převzal již další usnesení o zahájení trestního stíhání. Svůj trest si tak pravděpodobně ještě prodlouží.

Kriminalisté specializující se na potírání drogové trestné činnosti zahájili trestní stíhání cizince pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Podle obvinění měl v přesně nezjištěné době od ledna do prosince roku 2018 v domě v jedné obci na Českokrumlovsku opakovaně vyrábět pervitin a to za použití podomácku vyrobeného zařízení, z volně prodejných léků obsahujících pseudoefedrin,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Pokorná.

Tuto drogu však neměl pouze pro svou potřebu, ale distribuoval ji na různých místech Českokrumlovska a Českobudějovicka. A to opakovaně! Někdy, zřejmě jako bonus, měl zájemcům poskytovat i marihuanu.

„Obviněný muž se měl uvedeného jednání dopustit i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán,“ podala doplňující informace tisková mluvčí policie Lenka Pokorná.