Kola nebo telefony za pár korun? Jsou k mání v dražbě nalezených věcí

ŠUMPERK – Pokud zrovna potřebujete značkový pánský oblek, trekingové hole nebo aku vrtačku, můžete se zúčastnit dražby nalezených věcí. Šumperská radnice ji pořádá ve středu 29. května. Na seznamu je pět desítek předmětů, nejčastěji telefony nebo jízdní kola. Pořídit je můžete opravdu za pár korun.

„Předmětem dražby budou například jízdní kola, mobilní telefony, fotoaparát a další,“ vyjmenovala mluvčí šumperské radnice Olga Hajduková s tím, že si zájemci mohou předměty nejprve prohlédnout. Prohlídky dražených věcí se uskuteční v pondělí 27. května od 15 do 16.30 a ve středu 29. května od 8.30 do 9.30 v prostoru garáže číslo 3, za budovou Městského úřadu Šumperk na Jesenické ulici.

Do dražby putují nalezené věci, u kterých vlastník není znám a rok se nikdo nepřihlásil. Některé předměty pocházející z dědického řízení, kdy se o vypravení pohřbu zemřelých osob postaralo město.

Každá věc již má vyvolávací cenu stanovenou podle odhadu. Minimální příhoz činí deset korun. Vydražené věci si pak mohou lidé rovnou odnést.