V plzeňských ulicích bylo opilců jako po dešti

PLZEŇ – Strážníci městské policie měli opět pernou službu a na nudu si rozhodně nemohli stěžovat. Ruce plné práce měli především s lidmi, kteří neznali míru při pití alkoholu a silně to s jeho konzumací přehnali. A byla to opravdu silná káva.

V pátek hned hodinu po poledni odváželi strážníci k vystřízlivění z haly Centrálního autobusového nádraží třiatřicetiletého Plzeňana. Zmožen alkoholem si ustlal pod sedačkami. Jeho stav mu nedovoloval se postavit ani s pomocí na nohy.

O pár hodin později sbírali zase dalšího notně opilého muže. Tentokráte na zemi v Kotíkovské ulici. „Nebyl schopný se udržet vůbec na nohou a hrozilo, že by si mohl způsobit nějaké zranění. Noc strávil čtyřiatřicetiletý Plzeňan ve stejném zařízení jako muž předtím,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Tyto opilce v sobotu vystřídali na záchytce dva další. Nejdříve jednatřicetiletý muž, který usnul značně opilý v trolejbusu. Odtud mu museli strážníci pomoci, sám z něj vystoupit nezvládl. Potíže mu dělala nejen chůze, ale také v důsledku přemíry alkoholu mluvení. „Dále ve stejném stavu odvezla hlídka střízlivět i sedmačtyřicetiletého muže. Ten si ustlal na chodníku před provozovnou rychlého občerstvení v Goethově ulici,“ pokračovala Jana Pužmanová.