Snaha o romantické gesto vedla k domácímu násilí

JABLONECKO – Snaha napravovat pošramocený milostný vztah násilím vede až k policejním oplétačkám a soudní dohře. 45letý muž z Jablonce nad Nisou se z romantika proměnil v agresora, když usmíření s jeho bývalou partnerkou neprobíhalo podle jeho představ.

V den svatého Valentýna se muž chtěl udobřit se svou bývalou partnerkou. Žena se s ním po krátkodobém společném soužití rozešla kvůli jeho výbušné povaze a především kvůli tomu, že si nemohla dovolit ho živit. Muž nikde nepracuje a ona se musí postarat nejen o sebe, ale také o svou nezletilou dcerku.

Muž přišel 14. února do jejího bytu s velkým očekáváním na usmíření. Zpočátku se proto snažil ukázat v tom nejlepším světle. Donesl jí dárek k svatému Valentýnu a také uvařil oběd. Domníval se, že je všechno v pořádku. Nebylo. „Ženu i přes jeho snažení nejvíc zajímalo, jestli si už sehnal práci. Když toto téma otevřela, romantik se proměnil v domácího agresora, chytil ji pod krkem a začal ji škrtit. Přitom na ni křičel takové věci, že ji k smrti vyděsil. Pustil ji až potom, co začala plakat její malá dcera. Následně utekl ven, ale i když za ním ihned zamkla dveře, znovu se do jejího bytu vrátil. Na její souhlas nečekal, vykopl vstupní dveře a vešel,“ uvedla k incidentu policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

Domácnost po incidentu

Než domácnost definitivně opustil, roztřískal část vybavení kuchyně včetně talířů, kojenecké lahve, varné konvice a mikrovlnné trouby. Domácnost vypadala jako po výbuchu. „Škodu oznamovatelka odhadla na 2800 korun. Po svém řádění nakonec před domem počkal na policisty, protože věděl, že ho budou hledat. K incidentu se nijak podrobně nevyjádřil, nicméně na základě nashromážděných důkazů a svědeckých výpovědí jsme mu už ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování, za což ho může soud poslat na rok do vězení,“ dodala Baláková