Něco se ti nelíbí? Tumáš! Ztrestal řidič ženu pěstmi

KLADNO – Mezi nejhorší projevy agrese za volantem patří poučování a trestání ostatních řidičů. Přibývá nadávek a fyzického napadání. Jeden z posledních křiklavých případů se odehrál o víkendu. Do ulice Dánská v Kladně byla přivolána hlídka strážníků k napadení ženy mužem.

Došlo i na škrcení

Jak žena vypověděla, dostala dvě rány pěstí do oblasti hlavy. Poté ji muž uchopil za krk a začal škrtit. Stěžovala si na bolest hlavy a se slzami v očích vyprávěla, že se jela se svým vozem otočit, aby mohla zaparkovat. Starší muž však své vozidlo otočil dříve a na volné parkovací místo vjel těsně před ní. Přirozeně ji to naštvalo. Tak ho šla upozornit, že dávala směrovým světlem znamení, že chce na místě zaparkovat a on jí tam vjel. Řidič ovšem zareagoval hned sprostými nadávkami, pak i fyzickým útokem.

Bez trpělivosti to nepůjde

„Nechci nikoho soudit“, reaguje na sociální síti Blanka Řezáčová z Kladna. „Nebyli jsme u toho. Pokud byla žena na pana sprostá, tak mu ujely nervy. Což ho ale neomlouvá.“ Obává se, že vzhledem k dopravní situaci a rozkopanému Kladnu bude takových problémů více. „V Kročehlavech je to dost šílený. Lidi klidně zaparkují na chodníku nebo před vjezdem do garáže. Takže bychom se měli všichni obrnit trpělivostí, abychom se navzájem nevymlátili.“

Příčiny řidičské agrese

Za agresivitou řidičů podle psychologů zpravidla stojí pocit životního neuspokojení, zklamání, komplex méněcennosti nebo zvýšená únava. I nepatrnou zátěž pak tito řidiči nezvládají a vlastní napětí uvolňují nepřiměřeně. Vyskytují se i řidiči nepoučitelní, lidově psychpaté, kteří hned ztrácejí sebekontrolu. Vidí rudě a trestají druhé. Do jaké skupiny patřil kladenský řidič, kterému přišlo zřejmě normální napadnout ženu pěstmi, těžko říct.