Přepadl vůz autoškoly a žákovi vyhrožoval použitím zbraně

TÁBOR – Měla to být taková běžná hodina autoškoly… Žák jako obvykle usedl za volant automobilu a věnoval se řízení. Při jedné ze zastávek se však tato lekce změnila v noční můru. Vozidla se totiž zmocnil mladík, který vyhrožoval, že použije zbraň. Jak to celé dopadlo?

Vše se mělo odehrát v úterý 12. března před desátou hodinou ranní v jedné z táborských ulic, kde zastavilo vozidlo autoškoly. Z něj vystoupil lektor a poté se začaly dít věci. „Neznámý pachatel do něj naskočil a na uvnitř sedícího žáka křičel, ať hned vystoupí nebo použije zbraň,“ popsal situaci policejní mluvčí Milan Bajcura. Žák duchapřítomně zareagoval a z vozu vyskočil. Mladý třiadvacetiletý muž se zmocnil automobilu a ujížděl neznámo kam.

„Dle popisu podezřelého a přesných údajů vozidla, předal operační důstojník informaci všem hlídkám v rámci Územního odboru Tábor a dále i v rámci Jihočeského a Středočeského kraje, a též kraje Vysočina,“ uvedl Milan Bajcura. Během hodiny byl průjezd tohoto vozidla zaznamenán pelhřimovskou hlídkou v kraji Vysočina. Ti se za ním rozjeli a zastavili ho u obce Opatov.

„Na výzvu k vystoupení z vozidla nereagoval, proto museli strážci zákona použít chmaty a chvaty sebeobrany a následně mu přiložili služební pouta,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Policisté navíc na místě zjistili, že mladík není držitelem řidičského oprávnění. Po provedené zkoušce na přítomnost alkoholu či omamných psychotropních látek s negativním výsledkem byl muž eskortován zpět do Tábora, kde kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení. „Zadržený převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a zároveň byl státnímu zástupci podán návrh na vazbu,“ dodal k případu Bajcura.

Zdroj fotografie twitter.com/Policie ČR