Valašské Klobouky bodují. Získaly Zlatý erb za nejlepší web

ZLÍNSKO – Webové stránky města Valašské Klobouky zabodovaly v soutěži Zlatý erb. V krajském kole letošního ročníku získaly v kategorii měst 1. místo a postoupily do celostátního kola soutěže. Mezi obcemi zvítězil web Provodova, nejlepší elektronickou službu má Zlechov. Slavnostní vyhodnocení a předání ocenění proběhlo v pondělí 11. března v Baťově institutu ve Zlíně.

„Informovaný občan je spokojený občan a internet je bezpochyby čím dál důležitějším zdrojem informací pro veřejnost. Proto děkuji všem, kdo se dobře starají o chod a rozvoj webových stránek měst a obcí a naplno využívají možností, které tento způsob komunikace s občany skýtá,“ uvedl radní Zlínského kraje Petr Gazdík.

„Ocenění nás velmi těší a zároveň nás motivuje k tomu, abychom na kvalitě našich komunikačních kanálů neustále pracovali. Usilujeme o aktuálnost, informační přínos i uživatelskou přívětivost,“ sdělila starostka města Valašské Klobouky Eliška Olšáková.

Krajská odborná porota posuzovala celkový dojem ze stránek, dále jejich ovladatelnost, přehlednost, informační náplň a také inovativnost. Valašské Klobouky uspěly zejména díky výborné informační hodnotě a přehlednosti svých stránek. Mezi městy patřilo druhé místo webu Uherského Hradiště a třetí místo získaly stránky Vsetína.