Plánujete výlet po Vysočině? Inspirujete se novou publikací pro pěší turisty

VYSOČINA – 28 nejhezčích okružních výletů Bavorskem, regiony Horního Rakouska, ale také Jižními Čechami a Vysočinou popisuje, a hlavně doporučuje nová turistická publikace pro pěší turisty. Výlety jsou rozdělené podle stupně obtížnosti a každý obsahuje krátký popis trasy, mapu s vyznačeným okruhem i výškovým profilem. Stáhněte si ho zdarma.

Jedná se o druhou turistickou publikaci, která navazuje na loni vydanou cyklistickou brožuru „28 nejlepších jednodenních výletů“. Partnerské země Evropského regionu Dunaj-Vltava – Bavorsko, Rakousko a České republika mají díky své výhodné geografické poloze a rozmanitým přírodním krásám pěším turistům co nabídnout.

„Nový česko-německý průvodce s názvem 28 nejhezčích okružních výletů pro pěší představuje celkem 430 km rozmanitých turistických stezek napříč evropským regionem. Kromě čtyř okruhů na Vysočině můžete s rodinou navštívit pohádkový hrad Kašperk, pohodovým pěším výšlapem dojít k oboře Wildpark Walderlebnisbühne v Horní Falci nebo absolvovat náročný výstup až k vrcholu hornorakouské hory Kleiner Pyhrgas,“ upřesňuje Pavel Pacal, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje, člen Presidia ERDV, a doplňuje, že vybraný okruh si je možné stáhnout také přes QR-kód.

Průvodce pro pěší je k dispozici zdarma. V elektronické podobě je ke stažení na stránce ERDV, v tištěné podobě si ho můžete objednat prostřednictvím e-mailu (hajkova.ivona@kr-vysocina.cz, rican.j@kr-vysocina.cz) nebo telefonicky (564 602 534, 564 602 531).

O Evropském regionu Dunaj-Vltava
V roce 2012 založený Evropský region Dunaj-Vltava, je trilaterální pracovní společenství sedmi partnerských regionů Horního Rakouska, dolnorakouského Mostviertelu a Waldviertelu, Dolního Bavorska s Altöttingem, Horní Falce, Plzeňského kraje, Jihočeského kraje a Kraje Vysočiny. Slouží k rozvoji spolupráce pro dobro obyvatelstva žijícího na tomto území, pro posílení regionu v konkurenci dalších regionů a pro realizaci evropské myšlenky.