Pozor na semafory! Začala stavba chodníku na Rejvíz

JESENÍK – Bezpečnější cesty se dočkají chodci v Jeseníku, kteří míří směrem na Rejvíz. Město odstartovalo výstavbu téměř půlkilometrového chodníku v úseku od parkoviště u hřbitova v Bukovicích po ulici Za Pilou. Řidiči však po dobu stavby musí počítat s omezením v dopravě.

Práce začaly kácením stromů, samotná výstavba začne v dubnu. „Předpokládáme omezení dopravy na jeden jízdní pruh s řízením provozu semafory, “ upozornil vedoucí oddělení investic jesenické radnice Jiří Uher s tím, že stavba potrvá půl roku a organizace dopravy se může průběžně měnit.

Přibude i nové parkoviště či přechod

„Součástí díla je také nové veřejné osvětlení a nová dešťová kanalizace s vyústěním do Vrchovištního potoka. Samostatná část projektu rovněž řeší úpravu prostoru parkoviště u hřbitova, kde dojde k vybudování nové nástupní hrany autobusové zastávky dle současných požadavků na bezbariérové provedení staveb, vybudování nasvíceného přechodu pro chodce a osazení nového přístřešku čekárny, který nahradí stávající,“ dodal Uher.

Celková výše investice, kterou z devadesáti procent spolufinancuje Integrovaný regionální operační program, dosahuje 7 milionů korun. Osada Rejvíz je vyhledávanou turistickou lokalitou, kde se nachází přírodní rezervace s rašeliništěm.