Policejní honička v Havlíčkově Brodě skončila nehodou

HAVLÍČKŮV BROD – Nebezpečná honička se v úterý 19. března večer odehrála v centru Havlíčkova Brodu. Když policisté chtěli v rámci běžné silniční kontroly zastavit řidiče Fordu Mondeo, nereagoval a začal před nimi ujíždět. Na Jihlavské havaroval a až potom ho policisté zadrželi. Nakonec se ukázalo, že jednadvacetiletý řidič měl zákaz řízení.

Při svém úprku řidič na ulici Jihlavská nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, stavu a povaze vozovky a havaroval. „Při nehodě narazil do betonové podezdívky oplocení jednoho z tamních domů a do kamenného sloupku, který vyvrátil a tím jej poškodil. Způsobil 12tisícovou škodu, naštěstí ale sebe ani nikoho dalšího nezranil. Následně policisté ujíždějícího řidiče dostihli a zadrželi,“ informoval policejní mluvčí David Linhart.
Zadržený šofér nebyl opilý, ani test na návykové látky nic neprokázal. Důvodem jeho zběsilého úprku byl zákaz řízení motorových vozidel, a to až do ledna 2020.
„Svým jednáním se tak mladý muž dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnil David Linhart.