Pěstitel konopí překvapil odborníky i samotné kriminalisty

PÍSEK – Pěstování konopí v domácích podmínkách pravděpodobně již kriminalisty, specializující se na drogovou problematiku, nemůže překvapit. Případ, který ale řeší v současné době ti písečtí, jednu odlišnost má.

Speciálně uzpůsobenou pěstírnu, takzvaný „homebox“, objevili v jednom z bytů v Písku. „Podezřelý muž měl nejen pěstovat rostliny konopí, ale také z pryskyřice vyrábět látku, která je známá pod názvem hašiš,“ upřesnila policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Během domovní prohlídky tak kriminalisté zajistili rostliny, sušinu, komponenty pro pěstování i výrobu, a také hnědý lisovaný materiál.

Ten nechali zkoumat na specializovaném pracovišti a výsledky překvapili nejen je, ale i samotné odborníky. „V případě látky, která je známá jako hašiš, šlo o velmi vysokou koncentraci delta-9-THC, se kterou jsme se v minulosti v našich podmínkách nesetkali,“ konstatovala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Pravděpodobně se tak jedná o nový druh konopí, který produkuje mnohem více pryskyřice.

Mladík má tak po pěstírně a za své nelegální jednání bude potrestán. „Vyšetřovatel vydal ve čtvrtek 21. března 2019 usnesení o zahájení trestního stíhání mladého muže, a to pro několik trestných činů na úseku drog,“ dodala Čuřínová Ingrišová.