Vážná nehoda na jihu si vyžádala i zásah letecké záchranky

PÍSECKO – Ani nedělní den se bohužel neobešel bez vážné nehody. Došlo k ní na hlavním tahu na Prahu, kde se střetla dvě osobní vozidla. Zásah se neobešel bez asistence letecké záchranné služby, přičemž na místě operovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému.

K nehodě došlo okolo půl dvanácté dopoledne na „letenské“ křižovatce u obce Lety. Na místo byla vyslána zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Policie České republiky i vrtulník letecké záchranky. „Z hasičských jednotek k nehodě přijela jako první mirovická jednotka, jejíž velitel potvrdil srážku dvou osobních aut, a to továrních značek Kia a Škoda Octavia,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření dvou zraněných osob a pomohli s jednu z nich naložit do vrtulníku letecké záchranné služby. „Zároveň s vyproštěním jednotky zajistily havarované vozy proti vzniku požáru, provedly kontrolu úniku provozních kapalin a provozní látky vyteklé na silnici zasypaly sorbentem,“ popsala postup konání hasičů na místě Vendula Matějů. Po ukončení vyšetřování policisty ještě asiči dokončili úklid vozovky od střepů a úlomků plastů.

Vážná nehoda u obce Lety (zdroj HZS Jihočeského kraje)