Během jednoho večera hořelo na stejném místě dvakrát. Plameny byly vidět až z Pražského okruhu

PRAHA-ZÁPAD – Na okraji Jinočan se rozhořel v úterý večer požár. Hasiči na místě zjistili, že jde o neohlášené pálení bez dozoru. Po uhašení ohně místo ještě zkontrolovali pomocí termokamery a předali majiteli. Tomu se dostalo navíc poučení, že už nesmí oheň rozdělat.

Plameny šlehaly na metry vysoko

O dvě hodiny později byl však ze stejného místa ohlášen požár znovu. Tentokrát se z klestí oheň rozšířil na palety a automobil. Plameny šlehaly několik metrů vysoko a byly viditelné ze širokého okolí, dokonce až z Pražského okruhu. Kromě běžné požární techniky musel přijet i bagr, kterým byla štěpka vyvážena na volné prostranství,  kde ji hasiči prolévali vodou. Na místo zamířil také vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje a policejní hlídka obvodního oddělení Hostivice.

Neohlášené pálení může přijít draho!

Mělo by být už dostatečně známo, že právnické a podnikající fyzické osoby jsou povinny plánované spalování přírodních materiálů předem oznámit příslušnému hasičskému záchrannému sboru kraje a zabezpečit místo proti šíření požáru. Jen za porušení ohlašovací povinnosti může být uložena pokuta až do výše 500.000 Kč. Přitom pro ohlášení místně příslušným hasičům slouží už několik let i jednoduchá i jednoduchá aplikace  .