Středočeský kraj dá přes sedmdesát pět tisíc na Czech Street Party

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Stejně jako v minulých letech podpoří i letos Středočeský kraj v pořadí již dvanáctý ročník Czech Street Party, který se bude konat v pátek 14. června v Bruselu v ulici Rue Caroly před budovou Stálého zastoupení ČR při Evropské unii. Finanční podpora činí necelých sedmdesát pět tisíc korun. 

Stejně jako v minulých letech bude Středočeský kraj na Street Party prezentován svým stánkem, kde budou zájemcům poskytnuty informace o Středočeském kraji z oblasti turistiky. Návštěvníkům akce budou rovněž nabídnuty cizojazyčné informační brožury a chybět nebude ani malá ochutnávka specialit.

„Každoroční Czech Street Party patří k velmi oblíbeným akcím jak u českého, tak i mezinárodního publika, pro které je především určena. Pravidelně se jí účastní kolem čtyř tisíc osob. Vítám proto, že se kolegové radní rozhodli Street Party podpořit. Je totiž jednou z největších společných akcí českých regionů, které jsou pořádané v úzké spolupráci se Stálým zastoupením České republiky při Evropské unii,“ komentovala rozhodnutí krajských radních hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Akce probíhá také pod přímou záštitou velvyslance ČR v Bruselu Jakuba Dȕrra. O dobrou zábavu se postarají hudební kapely Mydy Rabycad, Mig 21 a Disconnexion. Produkci zajistí Česká umělecká agentura.