Hasiči si včera opravdu nevydechli. Vyjížděli k požárům i k nehodě

VSETÍN – Během necelých pěti hodin museli vsetínští hasiči vyjíždět ke čtyřem různým událostem. Řešili požár po pálení na louce, v budově, vznícení auta a dopravní nehodu. Důkazem jejich dovedností je, že se ani v tak rychlém sledu událostí nikomu nic nestalo a vzniklé škody se jim podařilo omezit na minimum.

„Jako první vyjížděli o půl desáté dopoledne do obce Malá Bystřice k požáru klestí na louce,“ uvádí začátek pondělního dne tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. „K požáru postupně vyjela jednotka ze stanice Vsetín a dobrovolné jednotky z Valašské Bystřice a Malé Bystřice. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se zde nachází několik nedohašených ohnišť po pálení.“ Jednalo se opět o další událost ze série nezodpovědného jednání při manipulaci s otevřeným ohněm.

Požár přímo ve Vsetíně na ulici Jasenice probral hasiče jen pár minut před desátou. V budově došlo ke vznícení hořlavé látky a zaměstnancům se podařilo dostat oheň pod kontrolu ještě před příjezdem jednotek. Hasiči museli materiál následně zkontrolovat termokamerou a budovu odvětrat.

Před jedenáctou hodinou mířil další výjezd k obci Jablůnka, kde se střetla čtyři vozidla. Jelikož jedno z nich skončilo mimo cestu, hasiči jej museli vyprostit z příkopu a posléze uklidit vozovku od střepů a úlomků z aut.

Sérii pondělních zásahů zakončilo auto hořící na cyklostezce v obci Huslenky. Hasiči k němu vyrazili pár minut před druhou. Jakmile se jim podařilo požár zlikvidovat, odtáhli vrak auta a přenechali práci vyšetřovateli. Příčinou měla být závada na palivovém systému. Škoda na autě a na vozovce vznikla v hodnotě patnáct tisíc korun.