Vypil šest panáků a šel přeparkovat auto

LIBEREC – Řidič, posilněn večeří a šesti panáky v nedalekém pohostinství, hodlal jen přeparkovat svůj vůz. Neodhadl však svoje řidičské umění, které se pod vlivem alkoholu kamsi vytratilo. Odnesl to majetek města Liberce.

Minulý čtvrtek krátce před desátou večer nedaleko centra města Liberce zaparkoval svůj osobní automobil 55letý muž z Prahy. Poté se odebral do blízkého pohostinství, kde večeři zapil šesti panáky bylinného likéru. Při odchodu z restaurace zjistil, že nezaparkoval na příliš dobrém místě, automobil totiž odstavil příliš blízko autobusové zastávky. Rozhodl se tedy přeparkovat.

Nedaleko spatřil volné parkovací stání, nasedl tudíž do vozu, otočil klíčkem a uvedl vozidlo do pohybu. Daleko nedojel. Vzápětí narazil do autobusu, který v zastávce právě nabíral cestující. Při střetu naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Jak policisté přivolaní na místo nehody zjistili, alkoholem ovlivněný řidič automobilu dostatečně neodhadl boční odstup. Že by byl na vině právě alkohol? „Přístroj opakovaně vykazoval pozitivní hodnoty, kdy nejvyšší z nich atakovala 2,9 promile. 55letému řidiči osobního automobilu tak policisté na místě zadrželi řidičské oprávnění a vyzvali jej k podání vysvětlení,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Po nezbytných administrativních úkonech mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Ilustrační foto