Zlepšete své zdraví a životní prostředí. Je tu soutěž Do práce na kole!

PLZEŇ – Nejste spokojeni se svou kondicí? Chtěli byste vylepšit své zdraví, náladu a možná i vztahy s kolegy a zároveň přispět k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu? Zapojte se i vy společně s tisíci dalších lidí do 9. ročníku celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole.

Cílem této výzvy je motivovat jednotlivce i skupiny, aby alespoň vyzkoušeli přesednout na kolo a zkusili dojet do práce jinak. Soutěž sleduje nejen ujetou vzdálenost, ale hlavně pravidelnost. Tedy jestli budete jezdit třeba dvakrát týdně tam a zpátky. A nemusíte nutně jen na kole! Zúčastnit se mohou koloběžkáři, chodci i běžci. Přihlašování běží do konce dubna. Přestože je teprve za polovinou, už je překonán loňský, zatím nejvyšší počet účastníků. Z českých měst je Plzeň zatím na třetím místě účastníků, po Praze a Brnu. A to i díky Lhoťákům, kteří jsou na letošek přihlášeni také.

Fakt je, že právě Lhota je v ideální vzdálenosti od Plzně a pro cyklisty je cesta na Bory nebo do centra Plzně krásný a osvěžující začátek celého dne. Ten pocit, kdy se nad přehradou vyloupnete z ranní mlhy, skutečně stojí za to. A při pěkném počasí se dá cesta zpět pojmout jako výlet po blízkém okolí, zakončený v hospůdce nebo cukrárně. Zkuste to i vy!

Plzeňským organizátorem Do práce na kole je spolek Plzeň na kole, více o kampani se dozvíte na www.plzennakole.cz/DPNK

A pokud nechcete jezdit v rámci soutěže, vyčíhněte si pěkné počasí a jeďte jen tak – ten pocit za to stojí.

Tip na pohodovou cestu Lhota – Plzeň

Ve Lhotě odbočte z ulice Ke Hřišti na nový chodníček, který vás protáhne mezi zahradami a kolem rybníčku, dále ulicemi K Radbuze a Stínovou, až na pohodlnou lesní cestu mezi Lhotou a Valchou. Na Valše vpravo přes Černý most a Osadní ulicí směrem k cyklolávce přes přehradu. Tady je vloni nový hladký asfaltový kousek mezi chatami, kterým se podél pole (a mírně do kopce) dostanete až ke Škodalandu. Dál pokračujete po hrázi přehrady a je na výběr – buď rovně nahoru na Bory a před věznicí vlevo, na širokou cyklostezku vedoucí podél přivaděče směrem k univerzitě a na kruhový objezd v Sukově. Nebo hned za hrází přehrady odbočíme vpravo a pokračujeme podél řeky (prozatím s krátkým přejezdem po ulici Zborovská) a přes most v Malostranské až na cyklostezku od Škoda sport parku, která opět vede podél řeky, v krásné zeleni a po úplné rovině. Tudy dojedeme až do centra – k mostu na Americké nebo stadionu Viktorky. Pokračovat se dá sadovým okruhem třeba rovnou na náměstí Republiky nebo kamkoliv do vaší práce. Inspirace na přiložené mapce.