Po Velikonocích čeká dopravu mezi Prahou a Berounem změna. Pomohou nové autobusy!

BEROUN – Postupujte dál do vozu, hlásí řidič. Aha, ono už není kam. Autobusová doprava mezi Prahou a Berounem patří ve Středočeském kraji k jedněm z nejvytíženějších. Narůstající počet cestujících už dlouho volal po řešení, problém představoval mimo jiné nedostatek řidičů autobusů.

Kapacitu zvýší kloubové autobusy

Autobusová linka 380 mezi Zličínem a Berounem je dlouhodobě na hraně kapacity. Spoj byl doslova nacpaný cestujícími s pocitem sardinek ve vlastním potu. Po Velikonocích ale přijde změna, která by měla současný stav výrazně zlepšit. Linku posílí čtyři klimatizované a nízkopodlažní kloubové autobusy.  Kapacita jednoho vozidla se tak oproti těm původním navýší o téměř 60 cestujících a umožní lépe zvládnout nárazovou poptávku, zejména u školních, nebo rekreačních spojů v letní sezóně.

Pohodlnější sedadla a klimatizace

„Nové kloubové autobusy splňují už nové standardy kvality, které by měly zaručit cestujícím tepelnou pohodu po celý rok, informační komfort v podobě zvýšeného počtu LCD obrazovek či pohodlnější měkká sedadla s vyššími opěradly,“ uvedl ředitel ROPID Petr Tomčík. Dostatečná kapacita a pohodlí během cesty by mohly být také pádným argumentem, proč do Prahy dojíždět veřejnou dopravou a ne vlastním automobilem.