Neukázněný cyklista sestřelil nebohého motorkáře

DOMAŽLICE – Pocit, že silnice patří jen jemu, měl zřejmě šestapadesátiletý cyklista, jedoucí na kole značky Lapierre ve směru od Kdyně na Domažlice. V ulici Masarykova za železničním přejezdem v mírném klesání udělal totiž osudnou věc.

Nepozorný cyklista se náhle rozhodl se svým kolem otočit zpět do protisměru, bohužel v okamžiku, kdy byl právě předjížděn třiatřicetiletým řidičem na Kawasaki a srazili se. Oba spadli na zem a motocyklista se po silnici doklouzal do protisměru, kde narazil do Volkswagenu Golf, jehož dvacetiletý řidič duchapřítomně zastavil před železničním přejezdem. Motorka pak doputovala k pravému okraji vozovky.

Cyklista i motocyklista utrpěli zranění a byli převezeni do Domažlické nemocnice. Požití alkoholických nápojů před jízdou u všech účastníků dopravní nehody vyloučili dechové zkoušky. Na jízdním kole byla škoda vyčíslena na sto tisíc a na motocyklu na dvacet tisíc korun. Na přilbě a kombinéze motocyklisty na deset tisíc a na vozidle na dvacet tisíc korun. „Provedeným šetřením pak policisté zjistili, že motocyklista užil k jízdě motorku bez předního a zadního osvětlení a směrových světel, zadní pneumatiku měl sjetou pod stanovou mez. Dopravní nehodu dále šetří policisté v Domažlicích,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.