Proč zraněný mladík z bouračky utekl? Neměl čisté svědomí

ŠUMPERSKO – Trochu jako z hororu musel působit výjev v nočním lese řidiči, který v úterý po třetí hodině ráno našel mezi stromy prázdné nabourané auto. Vůz byl mezi stromy v příkopu u silnice mezi Rýmařovem a Sobotínem na Šumpersku nedaleko horského sedla Skřítek.

Policie vypátrala mladíka, který s vozem značky Ford Modeo v noci havaroval a hbitě si zajistil převoz do nemocnice. „Za nehodou stála nepřiměřená rychlost jízdy, kterou mladík nepřizpůsobil zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Auto se kutálelo lesem. Zastavil ho až strom

O tom, že mladík si z horské silnice udělal závodní dráhu svědčí i to, jak se auto do škarpy dostalo. Nezvládl zatáčku, přejel do protisměru a sjel do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Po nárazu se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu a zastavil jej až náraz do dalšího stromu.

Při havárii řidič utrpěl zranění a byl hospitalizován ve zdravotnickém zařízení. Policie nechala provést běžné testy na alkohol a na drogy, které byly negativní. Hůř dopadla lustrace v registru řidičů. Mladík totiž nemá řidičské oprávnění a navíc mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel s platností až do února 2021.

Škoda způsobená na vozidle byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ upřesnila mluvčí.