O víkendu proběhne 5. ročník mezinárodní baletní soutěže

BRNO – O víkendu ve dnech 27. a 28. dubna 2019 se v areálu Brněnského výstaviště v sále Rotunda uskuteční 5. ročník mezinárodní baletní soutěže pro děti a mládež „Na špičkách“ Brno 2019. Mezinárodní soutěž organizuje nezisková organizace Filiánek, z.s., jejíž součástí je Baletní škola Filiánek.

Soutěž se koná za finanční podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje. „Po čtyřech úspěšných ročnících této soutěže Filiánek založil důstojnou tradici, která otevírá město Brno mladému baletnímu světu. Zajímavostí je, že termín soutěže připadá na víkend před Mezinárodním dnem tance. Zveme mladé tanečníky, rodiče, pedagogy i veřejnost, aby přišli a aktivně tak oslavili tento svátek a podpořili plným hledištěm nejen brněnské soutěžící,“ uvádí ředitelka soutěže Ivana Šnajderová.

Sejde se téměř 900 tanečníků

Téměř 900 tanečníků bude soutěžit v šesti věkových kategoriích na principech klasické baletní techniky i na principech contemporary modern, v jednotlivcích i ve skupinách. Odborná porota, složená z pedagogů Taneční konzervatoře Brno a významných osobností baletního světa, hodnotí technické předpoklady, obtížnost choreografie, technické a umělecké předvedení.