Víte, kam vyrazit na Čarodějnice? Přinášíme tipy!

VYSOČINA – Slavíte čarodějnice? Ať už poslední dubnový den využijete k rodinné grilovačce nebo už máte s přáteli nebo sousedy připravenou pořádnou vatru a čarodějnici ke spálení? Pokud teprve zvažujete, jak zítřejší večer strávit, přinášíme pár tipů.

Telčské čarování u rybníka Roštejn

Program od 14.00 hodin. Camp U Roštěnky zve na tradiční Telčské čarování na louce u rybníka Roštejn. Kdo přijde v tematické čarodějnické masce, bude mít vstup zdarma. Těšit se můžete na dětský program, vysokou vatru i s čarodějnicí, kapely i masky.

 

Čarodějnice v Třešti
Od 18.00 hodin na bývalém zimním stadionu

Program odstartují zábavné soutěže pro děti, v 19.30 zapálí vatru a v 21.15 oblohu ozdobí ohňostroj. Zahraje skupina S.A.M rock Třešť, masky čarodějnic získají sladkou odměnu a chybět nebude ani občerstvení.

 

Čarodějnice v Polné
od 18.00 hodin, Letní scéna Zámku

18.00 hod. – čarodějné kejkle Kubaby a Čaromarti pro děti
20.15 hod. – lampionový průvod, zapálení vatry
20.45 hod. – koncert hvězd muzikálu MAMMA MIA
Dále rej čarodějnic, soutěže, malování na obličej, občerstvení.

 

Žďárská Filipojakubská noc
17.30 až 22.00 hodin, areál na sídlišti Libušín ve Žďáru nad Sázavou

Program odstartují soutěže a hry, ve 20.00 hodin se zapálí vatra a následující dvě hodiny bude hrát hudební kapela FRANKENSTEIN. Na 21.15 vypukne ohňostroj. A soutěži se bude také o nejlepší čarodějnici.

 

Čarodějnice v Bystřici nad Pernštejnem
od 20.00 hodin, náměstí, Lužánky

Každý rok, za každého počasí přilétají k ohni za koupalištěm čarodějnice a jiné nestvůrky, aby zde prováděly svoje rejdy. Jejich sraz se koná na náměstí před bývalým městským úřadem ve 20.00 hodin. Tady dostanou všichni, kteří patří mezi čarodějnice a budou tak vypadat, sladkou odměnu a budou zařazeni do slosování o ceny. Odchod bude za doprovodu dechové hudby Pavla Slezáka ke konečné všech čarodějnic – k ohni v Lužánkách. Zapálení ohně cca ve 20.30 hodin. Pro děti malý oheň na opékání, špekáčky s sebou. Pro dobrou náladu hraje brněnská skupina COUNTRY VIRGINIE, občerstvení zajištěno a OHŇOSTROJ … samozřejmě bude!!!

 

Bítešský čarodějnický podvečer
od 16.30, v areálu lesa na Letné, Velká Bíteš

Těšit se můžete na dětský soutěžní podvečer v areálu lesa na Letné, ukončený pálením čarodějnic. Zahraje country kapela STARÝ FÓRY. Občerstvení: maso na grilu, špekáčky k opékání připraveny, pitný režim zajištěn.

 

Čarodějnice v Chotěboři

od 16.00 hodin, Letní areál U Nádržky
16.00 hodin – program pro děti – koutky, malování na obličej, diskotéka, výroba čarodějnice
19.30 hodin – zapálení hranice a upálení čarodějnice
20.00 hodin – večerní zábava s Liquid Face

 

Pálení čarodějnic ve Ždírci nad Doubravou

Slet čarodějnic a čarodějů začne v 17.00 hodin na přistávací ploše u hranice. Zapálení ohně bude v 19.30. Svaz bosorek, strašidel a osob záporného charakteru spolu se ždíreckými hasiči připravil zábavný program pro děti s malou odměnou a chystá se i večerní ohňostroj. K tanci a poslechu bude hudba a chybět nebude ani výběr čarodějnického občerstvení a možnost upálení špekáčků na ohni.

 

Čarodějnice v Jaroměřicích nad Rokytnou
17.00 19.00 hodin, farní zahrada

Tradiční akce Čarodějnice proběhne na farní zahradě. Budete moci posedět u ohně, opéct si špekáčky, děti si zasoutěží a hrát bude hudební skupina Candrkáři.

 

Slet čarodějnic v Náměšti nad Oslavou
od 16.00 hodin, areál u Sokolovny

Přijďte se pobavit na tradiční slet čarodějnic! V 16.00 hodin zahájen průvod městem od Staré radnice. Od 17.00 hodin začne bohatý program u sokolovny. Soutěže pro děti, zpěv, tanec, táborák. Čarodějnický salón před Starou radnicí bude otevřený od 15.00 hodin.

 

Slet čarodějnic v Humpolci

17.00 hodin – slet čarodějnic u kina
17.30 hodin – průvod městem na Horní náměstí
18.00 – hodin soutěže
Eva a… – hudební program pro děti, večerem bude provázet skupina Skaláci
Občerstvení: Burger bar Tennessee

 

Čarodějnický rej a lampionový průvod v Pacově

V Pacově se můžete těšit na čarodějnický rej a lampionový průvod, který začne v 18.30 hodin na pacovském náměstí. Akce bude zakončena opékáním špekáčků a ohňostrojem v zámecké zahradě.

 

Lampionový průvod a pálení čarodějnic v Kamenici nad Lipou

Patnáct minut před 20.00 hodinou se čarodějnice slétnou na hasičárně, 19.50 odlet směr koupaliště, 20.30 zapálení hranice na koupališti. Soutěž o nejlepší čarodějnici. Občerstvení zajištěno. Na závěr akce je připraven ohňostroj.

 

Tradiční slet čarodějnic a čarodějů v Červené Řečici

Průvod na z náměstí na fotbalové hřiště s hudebním doprovodem, odměna pro každou čarodějnici a čaroděje, oheň a opékání špekáčků. Zahraje Vysočinka, na děti čekají hry a na všechny ohnivá show v podání historického šermu SÍGŘI Červená Řečice.