Na Rokycansku operuje policie, psi i vrtulník

ROKYCANSKO – Jako výjev z akčního filmu se může zdát dnešní ranní honička zběsilého řidiče v BMW X6, kterého ráno po sedmé hodině kolegové ze SRN pronásledovali až na naše území, kde se případ začal ještě více dramatizovat a má dohru v zalesněné oblasti okolo Kařezu.

Dnes po sedmé hodině ráno přijal operační důstojník zprávu o přeshraničním pronásledování. Kolegové ze SRN pronásledovali na naše území řidiče BMW X6 bílé barvy, jedoucího od obce Waidhaus a přes obec Svatou Kateřinu na Tachovsku. Řidič najel na dálnici D5 a do pronásledování se připojily i naše hlídky.

Na sjezdu na Mýto sjel z dálnice, a poté se po chvíli vrátil na dálnici, ale již ve směru jízdy na Rozvadov. Kolem 47km došlo k dopravní nehodě a řidič z místa utekl a měl by se pohybovat v oblasti Kařezu. „Řidič vozidla BMW se bočně střetl s nákladním autem, vlivem střetu se roztočil kolem své osy a narazil do středových svodidel. Nemáme potvrzeno, že by vozy německých kolegů byly poškozeny.  BMW bylo s největší pravděpodobností odcizeno. Na místě máme všechny síly a prostředky, pátrají i kolegové z oddělení služební kynologie a do pátrání je zapojen i vrtulník. Pátrání rozšiřujeme i na vlaková a autobusová nádraží,“ potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.