Troufnete si na 24hodinový závod Ždírecký Triangl?

ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU – Jste cyklističtí nadšenci a rádi zažíváte nová dobrodružství? Máme pro vás jeden sportovní tip. Ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku chystají další ročník Ždíreckého Trianglu – 24hodinové setkání nadšenců na bicyklech všech druhů nebo na koloběžkách. Start letos připadá na 22. června v 9.00 hodin.

„Není nutno jezdit celých 24 hodin, je samozřejmě povoleno kdykoliv si odpočinout, pospat, pojíst nebo popít. Důležité je být na startu a na konci setkání v cíli,“ upřesňují pořadatelé na webu s tím, že mohou jet jednotlivci, ale i celé týmy a vlastní kategorie mají děti i koloběžky.

Startovat se bude v sobotu 22. června v 9.00 hodin od Sportovní haly ZŠ a MŠ Ždírec nad Doubravou v Chrudimské ulici. Do cíle závodníci dorazí na stejné místo o celých 24 hodin později.

Denní okruh v délce 34 kilometrů a s převýšením 130 metrů se pojede na trase Ždírec nad Doubravou, Krucemburk, Vojnův Městec, Radostín, Račín, Vepřová, Nové Ransko, Ždírec nad Doubravou. Trasa bude značena na vozovce. Po 21.00 hodině se závodníci přesunou na noční okruh v obci – známý Triangl v ulicích Chrudimská, Žďárská a Brodská. Další informace najdete v detailních propozicích soutěže. A pozor, kapacita závodu je 200 závodníků.

Na jezdce s největším počtem kilometrů čeká putovní cena – kopie poháru Stříbrný Triangl z roku 1931.