Čelní střet aut u Sušice si vyžádal transport vrtulníkem

KLATOVSKO – Dnes v pozdně odpoledních hodinách došlo k dočasnému uzavření silnice u Dolního Staňkova na Sušicku. Příčinou byl čelní náraz dvou aut, který si vyžádal okamžitý zásah záchranné služby a hasičů.

Osmapadesátiletý řidič vozu značky Kia byl na cestě od Petrovic a z dosud neznámých příčin vjel do protisměru a čelně se střetl s VW Golf, za jehož volantem seděl jednačtyřicetiletý řidič. „Jednu osobu hasiči vyprostili z vozidla a předali záchranářům. Silnice byla po dobu zásahu uzavřena, poté kyvadlově zprůjezdněna,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Mluvčí záchranky Andrea Divišová dodala: „Osmapadesátiletého muže jsme transportovali letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkým poraněním. Pozemní cestou jsme převezli jednačtyřicetiletého muže do Klatovské nemocnice též se středně těžkým zraněním.“ Policejní mluvčí Martina Korandová doplnila: „Alkohol byl vyloučen u řidiče VW Golf. Řidiči Kia bude proveden odběr krve. Ve vozech nikdo jiný nebyl. Příčinu dále šetří dopravní policisté z Klatov.“

Zdroj: HZS