Mladí řidiči se napili, sedli za volant a bourali

JIHLAVA, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Sotva získali řidičák a už hazardují se svým životem i životy ostatních. Řeč je o osmnáctileté řidičce a dvacetiletém šoférovi, kteří něco popili sedli za volant a v noci na středu 8. května bourali.

Osmnáctiletá řidička, která si téměř s promile alkoholu sedla v noci na středu 8. května za volant, řízení nezvládla a narazila do stromu v blízkosti obce Horní Myslová. Spolujezdkyni se nic nestalo, řidička se lehce zranila a skončila v nemocnici.

„Osmnáctiletá žena jela s vozidlem ze směru jízdy od Telče směrem na Horní Myslovou, přičemž vyjela vlevo mimo komunikaci a následně narazila s vozidlem do stromu,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
Po pozitivním výsledku dechové zkoušky – 0,93 promile policisté zadrželi mladé ženě řidičák a příčinu i okolnosti nehody dále prošetřují.

Pravděpodobně opět alkohol mohl také za nehodu v obci Rodkov na Žďársku. Opilý dvacetiletý řidič tady havaroval ve středu 8. května kolem druhé hodiny ranní. Vyjel ze silnice a skončil na travnaté mezi, kde s autem narazil do stromu. S podezřením na lehké zranění ho záchranáři převezli k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška ještě před tím odhalila hodnotu 1,87 promile alkoholu. I tento případ policisté šetří.