Zlíňáci, pozor, co necháváte v autě! Krádeže ve městě měly stejnou příčinu

ZLÍN – Dvě krádeže, které se nedávno odehrály na zlínské Letné, mají společného jmenovatele. V obou případech šlo o zaparkovaná osobní vozidla, jejichž majitelé lehkomyslně nechali cennosti zlodějům na očích. S vidinou kořisti už nebylo těžké se do vozů dostat.

„Dvě vloupání do osobních vozidel, která měli jejich majitelé zaparkovaná ve zlínské části Letná, prověřují policisté z obvodního oddělení ve Zlíně,“ sdělila policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „Obě krádeže spojuje stejná příčina. Majitelé odcizených věcí měli tyto předměty položené viditelně na sedadlech, čímž přilákali pozornost zlodějů.“

Poprvé se jednalo o krádež kamery včetně ramenní opěrky. Poté, co si jí zloděj všiml na zadním sedadle zaparkované Fabie, rozbil zadní okno a protáhl se dovnitř. Druhý případ se odehrál v noci z pondělí na úterý. Lupič rozbil přední okénko a ukradl sportovní plátěnou tašku a finanční hotovost ze středové přihrádky.

„Opětovně proto připomínáme, abyste nikdy nenechávali cenné předměty ve vozidle na viditelném místě,“ vyzývá Kozumplíková. Před odchodem od vozidla také zkontrolujte uzavření všech oken a uzamčení všech dveří vozidla. Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými jej chráníte a to i tehdy, když se od něj vzdalujete jen na chvíli.