Chtějí zabránit nehodám. Přejezd bude hlídat kamera

PŘEROV – Reálná hrozba, že zůstane některý z projíždějících kamionů viset na železničním přejezdu mezi Přerovem a místní částí Dluhonice, přesvědčila přerovské radní, aby místo hlídala kamera. Přejezd se stal oblíbenou objížďkou poté, co byla kvůli rozšíření uzavřena Polní ulice.

Zejména kamiony zde nebezpečně najíždějí do prostoru kolejí a ohrožují i ostatní účastníky dopravy. Situace je mnohdy kritická, a to především proto, že řidiči nerespektují dopravní značení. Proto je od tohoto týdne hlídá kamera.

,,Na místo budou instalovány informativní dopravní značky, které na kamerový bod upozorní. Kromě preventivního charakteru bude kamerový bod vypomáhat s určením viníka v případě dopravní nehody,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Kamera patří Městské policii Přerov. „Jedná se o mobilní kameru, která měla místo v Kozlovské ulici. Protože se přejezd ukázal jako problematický, rozhodli jsme se ho upřednostnit. Do Kozlovské ulice pořídíme v příštích dnech novou kameru,“ konstatoval ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.