Máte rádi historické vlaky?

Brno, Břeclav – Pojeďte s Českými dráhami oslavit 180 výročí trati mezi Břeclaví a Brnem, která je dnes součástí hlavních evropských koridorů. V sobotu 11. května  od 8:15 do 19:17 se po ní můžete svézt historickým vlakem.

„Na trať vyjede historický vlak vedený parní lokomotivou Rosnička a dieselovou lokomotivou Pilštyk,“ láká zájemce mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Vlak s vozy ze 40. a 50. let minulého století, bufetovým vozem a vozem pro přepravu kol a kočárků vyjede z Brna dolní n. v 8:15 přes Břeclav, Hodonín a zpět do Brna v 16:30.

Další vlak s parní lokomotivou z Hodonína vyjede v 11:35 přes Břeclav do Zaječí a zpět v 14:15.

Historická dieselová lokomotiva Pilštyk s historickými vozy vyjede z Hodonína v 12:05, přes Čejč do Zaječí a zpět v 14:04.

Na co se ještě můžete těšit?

Na dobové uniformy vlakového personálu a speciální jízdenky. Součástí oslav bude zpřístupnění reléového dopravního sálu v budově SPŠ Edvarda Beneše a OA Břeclav, kde budete mít možnost vyzkoušet si obsluhu zabezpečovacího zařízení. Dále budou návštěvníkům otevřeny výstavy v synagoze, v Lichtenštejnském domě a v Muzeu pod vodárnou, a Muzeum naftového dobývání a geologie v Hodoníně.