Broďáci pokračují v protestech za nezávislou justici, sešlo se jich na 400.

VYSOČINA, HAVLÍČKŮV BROD – Jedním z dnešních protestů za nezávislou justici na Vysočině byl také ten v Havlíčkově Brodě. Na Havlíčkově náměstí se sešlo na 400 lidí, kteří nejsou spokojeny s aktuálním vývoje současného politického dění.
Lidé, kteří se postavili za nezávislost justice v ČR, se na náměstí sešli v 18.00. Své názory na pódiu vyjádřil učitel stavební školy Milan Pilař, vystoupil také člen platformy Rekonstrukce státu Ervín Hausvater a spoluorganizátorka protestních akcí v Brodě Michaela Krpálková.

„Trochu jsme zapomněli na to, že my nejsme zaměstnanci našich politiků, ale naopak. Oni jsou naši zaměstnanci, které musíme kontrolovat. Nechali jsme jim poměrně velkou volnost a v některých ohledech, podle mého názoru, tuto věc využili a možná někdy i zneužili. Je třeba jim to znovu připomenout,“ nechal se slyšet středoškolský pedagog, regionální novinář a zakladatel Letní žurnalistické školy Milan Pilař. „Pokud do konce června nebude jasno, sejdeme se tady opět v září,“ uzavřel Milan Pilař.

„Je to už po třetí, co se scházíme na náměstích po celé republice. I my tady v Brodě chceme dát vládě jasně najevo, že chceme justici nezávislou. …Nechceme ale jen protestovat, proto přicházíme s konkrétním řešením, které je možné provést rychle a které nezávislost justice výrazně posílí,“ uvedl Ervín Hausvater a připojil sedm definovaných pojistek.

Protesty pod hlavičkou spolku Milion chvilek pro demokracii se dnes uskutečnily také v Jihlavě, Pelhřimově, Žďáru nad Sázavou, v Třebíči, Novém Městě na Moravě, ale také například v Moravských Budějovicích nebo Jemnici.