Podnapilý řidič srazil motorkáře. Při nehodě se zranilo se pět osob

ČESKOBUDĚJOVICKO – Od včerejšího odpoledne řeší českobudějovičtí policisté z dopravního inspektorátu vážnou dopravní nehodu. Ta se stala v odpoledních hodinách na Českobudějovicku. Velkou roli při ní navíc hrál alkohol.

V katastru obce Borovany došlo včera v půl druhé odpoledne k tragické nehodě osobního automobilu a motocyklu. Spolu s řidičem ve vozidle cestovaly ještě další tři lidé. „Řidič se plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy svému aktuálnímu stavu a vyjel na nezpevněnou krajnici. Následně přejel do protisměru, kde se čelně střetl s motocyklem značky Honda. Osobní automobil pak sjel do příkopu, kde narazil do stromu. Motocykl byl odražen také do silničního příkopu, kde poškodil směrový sloupek,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

V katastru obce Borovany došlo včera, 2. června 2019, v půl druhé odpoledne k tragické nehodě osobního automobilu a motocyklu (zdroj Policie ČR)

Při nehodě došlo ke zranění všech osob ve vozidle a také motorkáře. „Opakovanou dechovou zkouškou řidiči osobního vozu naměřili více než 2,6 promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí a dodala: „Přesné příčiny a okolnosti jsou předmětem šetření dopravních policistů.“