Další srážka s MHD v Brně brzdila dopravu

BRNO – Dnes kolem půl druhé odpoledne se srazily v křižovatce ulic Novolíšeňská a Jedovnická v Brně autobus MHD s osobním autem. Nehoda si vyžádala čtyři zraněné cestující z autobusu, z toho tři zranění byla lehká a jedno středně těžké. Pravděpodobně nedal řidič osobního auta přednost autobusu. Křižovatka je totiž složitě řešená, nejsou tam zelené šipky a ikdyž svítí na semaforu zelená, musí odbočující doleva dát přednost protijedoucímu vozidlu. To asi řidič osobáku přehlédl.

Nehoda se stala odpoledne. „Na místě byli čtyři zranění, postarali jsme se o ně a převezli k dalšímu ošetření do nemocnic. Z toho dva do Vojenské nemocnice Brno a dva do Fakultní nemocnice u svaté Anny,“ sdělila mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Zranění jsou podle ní tři muži a jedna žena.

Nejpravděpodobnější verzí nehody je podle policejního mluvčího Bohumila Maláška nedání přednosti v jízdě ze strany osobního vozu. Dvacetiletý řidič vozu ani dvaatřicetiletý řidič autobusu podle dechové zkoušky před jízdou nepožili alkohol. Mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková řekla, že všichni čtyři zranění jeli v autobusu. „Byla to linka 58, škoda na našem autobusu je do sto tisíc korun. Místo bylo průjezdné, jen trolejbusy linky 25 a 26 dočasně končily na Pálavském náměstí,“ uvedla mluvčí.