Muž si vyjel naposledy. Nevíte, kdo to mohl být?

OLOMOUCKO – Vyjížďka na kole po okolí Olomouce se stala osudnou neznámému muži. Policie pátrá po jeho totožnosti.  Cyklista totiž v neděli krátce po 18. hodině zkolaboval mezi obcemi Velká Bystřice a Lošov. U překladiště dřeva jej našli vedle jízdního kola projíždějící cyklisté. I když zavolali pomoc, nepodařilo se muže zachránit a zemřel.

„Vzhledem k tomu, že se kriminalistům doposud nepodařilo zjistit indicii, která by jim pomohla neznámého muže ztotožnit, obracíme se na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Šlo o muže ve věku mezi šedesáti a sedmdesáti lety, vysokého 173 až 176 cm, zavalitější postavy, krátce střižených prošedivělých až bílých vlasů. Barvu očí měl modrošedou, jeho tvář byla oholená tvář. Na zápěstí měl pánské náramkové hodiny na černém koženém řemínku. „S největší pravděpodobností se léčil se srdcem,“ podotkla mluvčí.

Na sobě měl krátké teplákové kraťasy s bílým lampasem na obou nohavicích, na jedné nohavici s vyobrazením „bílé osmičky“ a tričko světle hnědé (vybledlé) barvy. Na místo cyklista přicestoval na pánském jízdním kole zn. KTM Ultra Flite, rám kola je v barvách černé a oranžové. Muž měl u sebe také cyklistickou přilbu černočervené barvy.

 

Ze kterého směru cyklista na místo přicestoval a zda pochází z okolí, dosud není jasné. „Jakoukoli informaci, která by mohla pomoci při ztotožnění zemřelého muže, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158,“ dodala mluvčí.