Úspěšní hokejisté dostali od hejtmana dort

PLZEŇ – Dvěma úspěšným hokejovým týmům se včera dostalo uznání z úst hejtmana Plzeňského kraje Josef Bernarda, který popřál mistrům ČR v pozemním hokeji – družstvu TJ Plzeň-Litice a bronzovým hokejistům HC Škoda Plzeň.

Hráči pozemního hokeje TJ Plzeň-Litice mistrovský titul získali po dlouhých devíti letech. Ve svém týmu se ovšem mohou pochlubit nejlepším „pozemkářem“ sezóny, kterým byl vyhlášen Adam Uhlíř a také nejlepším střelcem extraligy, kterým se stal Reinhard Nicklas. Předseda jednoty na závěr setkání pozval hejtmana na Mistrovství Evropy, které budou od 14. července hostit Litice na svém hřišti.

Bronzem v extralize ledního hokeje se letos pyšní hráči týmu HC Škoda Plzeň, kteří v čele s Martinem Strakou dorazili na krajský úřad hned po „pozemkářích“. „Jsem na plzeňské hokejisty hrdý a mám radost dvojnásobně větší, a to nejen jako občan Plzně, ale také jako bývalý Škodovák,“ řekl hejtman při setkání s hokejisty, dodal, že děti mají v úspěšných hráčích své vzory a je důležité, aby i sami hráči si to uvědomovali. Plzeňský kraj podporuje mladé hokejisty prostřednictvím regionální hokejové akademie.

Oba úspěšné týmy za své vynikající sportovní výsledky také dostaly sladkou odměnu v podobě dortu od cukrářek Střední školy Horažďovice.