Cestu domů si probojoval sekerou. Způsobenou škodu svedl na sousedku

ZLÍNSKO – Čtyřicetiletý recidivista z obce poblíž Otrokovic se po nočním tahu na konci dubna vracel domů. Jelikož byl v silně podnapilém stavu, nebyl to tak lehký úkol, jak by se mohlo zdát. Když nedokázal otevřít dveře, rozhodl se dostat dovnitř za každou cenu a sekerou prorazil skleněnou výplň ve vchodu. Za to co se událo následujícího rána, může strávit několik let za mřížemi.

Další den se totiž probudil, ale nic si z předešlého večera nepamatoval. „Jakmile si všiml rozbitých vchodových dveří, pojal podezření, že mu je jistě poškodila jeho třiapadesátiletá sousedka a šel se jí pomstít,“ vysvětlila policejní tisková mluvčí Monika Kozumplíková. „Vzal těžkou sekeru, tzv. kaláč a rozbil jí tři skleněné okenní výplně vedoucí do ulice, čímž poškodil i dřevěný rám, žaluzie a květináče uvnitř domu.“ Žena uslyšela řinčení skla, zavolala na pomoc syna a ten vše nahlásil policii.

Dechová zkouška u výtržníka ukázala ještě půl hodiny před polednem hodnotu 2,4 promile alkoholu. Následně tvrdil, že se sousedkou má už dlouhodobé spory, a okna proto rozbil z pomsty. Až po vystřízlivění si vzpomněl, že škodu na vlastních dveřích způsobil sám. „Policisté z Otrokovic ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci,“ dodala Kozumplíková. „V případě odsouzení by za tyto trestné činy mohl strávit až dva roky za mřížemi.“