Na Kraví Hoře proběhne tradiční Den s Integrovaným záchranným systémem

BRNO – Nejen poučná, ale také zábavná akce Den s IZS je určena pro mateřské školy, základní školy městské části Brno-střed a veřejnost. Proběhne v úterý 25. června  od 8:30 do 12:30 hodin v areálu koupaliště a parkoviště nad koupalištěm na Kraví Hoře. Akce je organizována pod záštitou starosty MČ Brno-střed Ing. arch. Vojtěcha Mencla.

Integrovaný záchranný systém JmK ukáže zásah u dopravní nehody. Vodní záchranná služba Brno předvede v bazénu koupaliště záchranu tonoucího. Děti mají v oblíbě ukázku výcviku záchranářských psů, které předvede Svaz záchranných brigád kynologů ČR. Policejní kynologové předvedou se psy ukázku výcviku a zadržení nebezpečného pachatele. Univerzita obrany předvede taktickou ukázku skupiny Commandos.

„Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje velkým i malým návštěvníkům předvede sanitku, její vybavení a zájemce také naučí poskytovat první pomoc. Dnes a denně se totiž přesvědčujeme, jak je důležité, aby se svědkové události do příjezdu posádek sanitek uměli o pacienta postarat. Děti určitě zaujme obvazování plyšáků,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Překvapením pro všechny bude show „Aqua Et Ignis“  VIDA! science centra Brno.