Připravte se! Otrokovice čeká další dopravní uzavírka

OTROKOVICE – Výstavba jihovýchodního obchvatu dálnice D55, navazující na již hotovou severovýchodní část dálnice, s sebou přinese další dopravní komplikaci. „V souvislosti s jeho výstavbou bude od 18. do 21. července uzavřena silnice III/4973 „stará malenovická“ v úseku od konce Kvítkovic po křižovatku u Makra, z důvodu realizace překopů pro přeložky vodovodu, plynovodu a sdělovacích kabelů,“ informovala tisková mluvčí města Otrokovice Romana Stehlíková.

V současné době jsou až do 15. srpna zúženy jízdní pruhy na hlavní silnici č. I/55 za křižovatkou před Napajedly u benzinové čerpací stanice ÖMV směrem k napajedelské Fatře. Důvodem je realizace inženýrských sítí pod komunikací I/55. Stále také zůstávají pro provoz uzavřena ramena křižovatky v Kvítkovicích za hřbitovem ve směru na Pohořelice a na Napajedla.

Práce zatím pokračují bez zpoždění. „V současné době se realizují přeložky inženýrských sítí, jsou zahájeny práce na přeložkách silnic III. tříd, realizují se konsolidační násypy pro mosty a také probíhá sanace podloží a realizace násypů tělesa dálnice,“ uvedl Pavel Dvořák z ŘDS ČR, který má stavbu na starosti.“