Nudíte se u vody? Tyto netradiční sporty zabaví v létě celou rodinu

Celodenní lenošení, opalování a poflakování se u vody není pro každého. Pokud patříte k těm, kteří tráví zasloužené letní volno aktivně, ale zároveň se chcete bavit s rodinou, vyzkoušejte některou z netradičních nových sportovních disciplín. Tyto sporty nevyžadují velkou finanční investici a zabavíte u nich i děti. Vhodné jsou jak na dovolenou, tak na zahradní party pro dospělé.

Discgolf

Z určeného výhoziště se musíte hodem talíře co nejvíc přiblížit cíli. Při dalších hodech se posunujete do místa dopadu, odkud házíte dál, dokud jako golfista netrefíte „jamku“, přičemž můžete volit z několika druhů disků. Aby nebylo dosažení cíle tak jednoduché, zvolte členitý terén.

Footgolf

Footgolf funguje na podobném principu, tentokrát ale dostáváte do jamky fotbalový míč. Snahou je dostat míč přes vytyčenou trasu až do cíle co nejmenším počtem kopů.

Kanjam

Kanjam je zábavná hra s frisbee pro čtyři hráče. Kromě talíře potřebujete dva koše, do kterých se budete strefovat. Jedná se o bezkontaktní hru, u které procvičí postřeh i spolupráci.

Kubb

Tradiční švédská hra zabaví až dvanáct hráčů, kteří vytvoří dvě družstva, a zabaví se u ní jak děti, tak senioři. Celý set se pohodlně vejde do kufru. Jednotlivé týmy se snaží zasáhnout kolíky svých protihráčů podle předepsaného pořadí.

Laddergolf

Koulemi na provázku se pokoušíte trefit na speciální žebřík, tak aby se provázek omotal kolem jednotlivých příček. Tahle zábavná hra rozhodně zpestří každou letní sešlost.

Möllky

Kultovní vikinská hra zahrnuje sadu očíslovaných kolíků, které se postupně snažíte trefit házecím kolíkem. Svými zásahy musíte získat přesně padesát bodů – ani více, ani méně.

Petanque

Pokud jste jej ještě nevyzkoušeli, pusťte se do toho. Skladnou sadu odvezete pohodlně i k moři a jednoduchá pravidla pochopí i nejmenší hráči.

Slackline

Chůze po laně může být zábava, u které vyzkoušíte svou obratnost a rovnováhu. Stačí vám k němu popruh zajištěný mezi dvěma body, a poté je jen na vás, jestli se spokojíte s chůzí tam a zpátky nebo vyzkoušíte složitější triky.