Střelba na dětském hřišti v Plzni zalarmovala policisty k akci

PLZEŇ – Na místě, které je určeno výhradně k nevinným hrátkám našich dětí, došlo k něčemu, co už s dětskou nevinnou hrou nemá zhola nic společného a tak není divu, že byli povoláni strážci zákona.

Městští policisté obdrželi oznámení, že v prostoru dětského hřiště v Puškinově ulici došlo k rozepři tří osob, kdy jeden z mužů tam poté několikrát vystřelil. Na místě činu se okamžitě ke strážníkům přihlásil svědek událostí, který poskytl popis muže včetně fotografie, kterou stihl pořídit na svůj mobilní telefon.

Hlídky městské a státní policie se vydaly propátrat přilehlé okolí. Třiatřicetiletého muže nakonec zastihli v OC Plaza. Vzhledem k velké koncentraci osob se hlídky rozhodly muže pouze sledovat. Poté, co se muž vydal na tramvajovou zastávku, kde hrozilo, že nastoupí do tramvaje, policisté k muži přistoupili a vyzvali jej, aby se zastavil a dal ruce tak, aby na ně viděli.

Po chvíli dobrovolně vyndal plynovou pistoli společně s pouzdrem. „Na dotaz, zda u sebe má ještě nějakou zbraň, odpověděl, že nikoliv, avšak při bezpečnostní prohlídce byl u muže nalezen úderný prostředek „boxer“. Strážníkům řekl, že zbraně má pro svoji bezpečnost a v Puškinově ulici se musel bránit. Celou záležitost si převzala Policie ČR,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.