Český Krumlov bude mít novou cyklostezku. Víme kde

ČESKÝ KRUMLOV – Českokrumlovští obyvatelé se dočkají nové cyklostezky na území města. Včera proběhlo předání staveniště jejímu zhotoviteli. Její stavba je rozdělena do dvou etap, přičemž první z nich začne již v nejbližších dnech. Kompletně hotová by pak měla být podle dokumentace v prosinci 2020.

Nová cyklostezka vznikne na trase Chvalšinská – autobusová zastávka Špičák. „První etapa stavby tak začne v nejbližších dnech v Jelení zahradě podél toku Polečnice až k napojení na Chvalšinskou ulici. Přibližně od října 2019 bude stavba pokračovat podél Chvalšinské ulice až k napojení na ´Starou Chvalšinskou´,“ uvádí zástupci města.

Druhou etapu pak zhotovitel zrealizuje v roce 2020. To už dojde k propojení Chvalšinské ulice se železniční stanicí. „Součástí projektu je vybudování 2 nových lávek přes Polečnici a dále jsou také navržena parkovací místa pro kola, a to v množství 10 míst u železniční stanice Český Krumlov, 10 míst v blízkosti Jelení lávky a 8 míst u Gymnázia Český Krumlov,“ stojí v projektové dokumentaci. Na detailní vizualizaci se můžete podívat zde.

„Upozorňujeme obyvatele na pohyb stavební techniky v místě, zvyšte proto pozornost při procházení kolem staveniště a dbejte na svou bezpečnost,“ uvádí město na svém facebookovém profilu.