Zloději ve Starém Městě netroškařili. Z trezorů si odnesli více než milion korun

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Nepříjemné překvapení čekalo na pracovníky firmy v Huštěnovské ulici ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Neznámí pachatelé násilím vnikli do objektu a dostali se do trezorů, z nichž si odnesli veškerou finanční hotovost. Policie po zlodějích pátrá a žádá případné svědky o pomoc.

K události došlo v době od nedělního večera do pondělního rána. Do areálu se zloději dostali po přestřižení pletiva. „Následně vyřadili z provozu zabezpečovací zařízení, a poté v prvním patře administrativní budovy rozbili sklo balkonových dveří. Tím si zpřístupnili cestu do jednotlivých místností, které prohledali,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Jejich cílem se staly dva trezory, které vytrhli ze zdi a rozřezali. Z místa si odnesli hotovost v hodnotě jednoho milionu dvě stě tisíc korun. Díky následkům svého řádění byla celková výše škody, kterou firmě způsobili, vyčíslena na půl druhého milionu.

Pachatelům nyní hrozí až osmileté vězení. „V souvislosti s tímto případem žádáme svědky, kteří si v uvedené době všimli jakékoliv podezřelé osoby či vozidla pohybující se v blízkosti areálu, aby nám své informace sdělili na linku 158 případně na jakémkoliv policejní oddělení,“ vyzvala Šabatová.