Úpravy u hřbitova v Mařaticích jsou u konce. Uleví se návštěvníkům i cestujícím MHD

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Hřbitov v Mařaticích se konečně dočkal důstojného okolí. Po ukončení druhé etapy přestavby mohou obyvatelé Uherského Hradiště využít i nově vybudovaného parkoviště včetně autobusové zastávky. „Návštěvníkům hřbitova je k dispozici výrazně zlepšené celkové prostředí a mnohem větší komfort při cestování jak autobusem, tak osobním vozem.  Spolu s první etapou je v místě možné parkování pro čtyřiapadesát automobilů,“ uvedl starosta Stanislav Blaha.

První etapa investiční akce Parkování u hřbitova v Mařaticích začala již v roce 2017. V rámci ní došlo k celkové úpravě prostoru za hřbitovem, výstavbě obslužné komunikace a napojení návazných komunikací. Práce na přední části prostranství u největšího uherskohradišťského pohřebiště pak začaly vloni na podzim.

Kromě rekonstrukce místní komunikace 1. máje v návaznosti na nově budované zpevněné plochy došlo i na zrušení bývalé točny a zpevnění plochy sloužící pro parkování. „Veřejné prostranství se dočkalo celkových úprav, vybudován byl autobusový záliv a zastávka včetně přilehlých chodníků. Zároveň bylo vybudováno větší parkoviště pro čtyřicet automobilů, které propojuje malý parčík průchodem do ulice Václava Kulíška,“ uvedl tiskový mluvčí města Jan Pášma.

V rámci stavebních prací proběhla obnova a rozšíření veřejného osvětlení s ohledem na výstavbu parkoviště a chodníků, došlo i na sadové úpravy a doplnění mobiliáře. Obě etapy byly realizovány celkovým nákladem 23,4 milionu korun.