Jaké změny vás letos čekají na rybníku Biřička?

HRADEC KRÁLOVÉ – Vyhledávané místo pro různé sportovní i kulturní akce nejen o letních prázdninách. V zimě sem chodívají děti bruslit. Biřička je stále velmi oblíbená. Na jaké změny se můžete letos těšit?

Pokud jste v létě již navštívili populární Biřičku, jistě jste si všimli mnoha změn. Mají je na svědomí např. Městské lesy nebo Technické služby města Hradce Králové. Bylo provedeno mulčování hráze, došlo k rozšíření pláží nebo byla připravena veřejná ohniště. „V této souvislosti prosíme návštěvníky areálu, aby vynaložené úsilí neznehodnocovali svévolným zakládáním ohňů mimo označená veřejná ohniště. Rovněž oceňujeme, že majitel restaurace Pavlína i pro sezonu 2019 umožňuje bezplatné použití toalet restaurace pro všechny návštěvníky areálu,“ uvádí Pavel Dusil z komise místní samosprávy.

Měli jste dříve u Biřičky problémy s parkováním? Novinkou je zprovoznění bezplatného záchytného parkoviště s vjezdem z Partyzánské ulice. To, že motoristé stojí se svými vozy všude možně, vedlo v minulosti k moha problémům, kdy se např. někteří občané kvůli nesprávně zaparkovanému vozu nemohli dostat na svůj pozemek. Město věří, že komplikovaná situace je tímto vyřešena a že nový prostor lidé ocení.