Děsivě vypadající dopravní nehoda, v kopci u Votic, zaměstnala i vrtulník

BENEŠOV – K dopravní nehodě, která se stala včera v poledne za Voticemi ve směru na Tábor,  přistával dokonce vrtulník. Nehoda naštěstí neměla fatální následky, vrtulník však transportoval do nemocnice dítě, které si stěžovalo na bolesti břicha. 

K dopravní nehodě dvou osobních automobilů došlo v neděli chvíli po poledni na silnici číslo 3 za obcí Votice ve směru na Tábor. U nehody zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Benešova a Sedlčan i dobrovolní hasiči z Olbramovic a Votic. „Silnice byla po celou dobu zásahu zcela uzavřena a asi po dvou hodinách byl průjezd řízen kyvadlově. Zcela obnovit provoz se podařilo po odvezení havarovaných aut odtahovou službou a úklidu vozovky před půl čtvrtou odpoledne,“ uvedli středočeští hasiči. 

Nehoda se bohužel neobešla bez zranění. Dva zranění dospělí byli převezeni do benešovské nemocnice na oddělení chirurgie se zraněními lehčího charakteru. Na místě ale přistával i vrtulník. „Ten do nemocnice transportoval dítě školního věku, které bylo při vědomí a stěžovalo si na bolesti břicha. K dalším vyšetřením bylo transportováno letecky do motolské nemocnice,“ upřesnila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravní nehody jsou v šetření policie.