Proč černý kozel útočil na policisty?

HRADECKO – Motoristé byli v šoku! Kde se vzal černý kozel na dálnici? Ohrožoval řidiče i plynulost provozu. Byl někdo zraněn? Dezorientované zvíře zaútočilo i na policisty.

Řidiči na dálnici D11 se nestačili divit. Začali volat policii, že se po vozovce nekontrolovaně pohybuje černé zvíře, které připomíná kozu či kozla. To ohrožovalo bezpečnost motoristů i plynulost celého provozu. Na místo vyrazily okamžitě policejní hlídky i pracovníci Správy silnic. Strážníci se snažili kozla odchytnout, ten se však rozběhl proti služebnímu autu a začal do něj narážet svými rohy. „Dezorientované zvíře poté ještě kličkovalo mezi kamiony v obou pruzích do té doby, než ho další policejní vozidlo vytlačilo z dálnice průchodem mezi svodidly. Tato nebezpečně vypadající situace dopadla dobře a nikdo naštěstí nebyl zraněn,“ uvádí policejní tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Policisté opět varují všechny řidiče, aby dávali při řízení pozor i v místech, kde by výskyt zvěře rozhodně nečekali. Kozel se do prostoru dálnice dostal pravděpodobně v místě exitu, kde nejsou svodidla ani pletivo. Pokud se se zvířetem na vozovce setkáte, neměli byste strhnout volant ani po silnici kličkovat. Podle odborníků je až třetina nehod způsobena tím, že se motoristé snaží vyhnout zvířeti.