Američtí diváci zhlédli vysílání o Zlíně. Pořad se setkal s velkým ohlasem

ZLÍN – Diváci v šedesáti amerických městech měli možnost zhlédnout vysílání o Zlíně. Pořad z produkce Czech-American TV se zaměřil na atraktivní zlínské lokality. „Do tohoto pořadu jsme zařadili naše vlastní reportáže, které jsme filmovali ve Zlíně v roce 2018. Mimo to jsme zařadili spoty poskytnuté městem Zlínem, ZOO Zlín a spot od Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně. Spot zoologické zahrady jsme navíc upravili na anglickou verzi,“ uvedl producent Czech-American TV John Honner.

Nekomerční americká televizní společnost vysílá své pořady v angličtině na kabelové televizi v USA již šestnáct let. Kromě dvou a půl milionu diváků u televizních obrazovek sledují relace desítky tisíc uživatelů prostřednictvím internetového vysílání. Pořad o Zlíně se setkal s velkým ohlasem. „Na konci tohoto roku proto chceme tento pořad ještě reprízovat,“ pochvaloval si John Honner.

Hlavním posláním Czech-American TV je rozšířit povědomí o České republice a přiblížit české kulturní dědictví. Televizní program také ukazuje naši zemi jako zajímavou a bezpečnou turistickou destinaci. Třicetiminutový záznam pořadu bude k vidění na webových stránkách po dobu šesti měsíců.

Na fungování neziskové organizace Czech-American TV se dobrovolně podílí přes čtyřicet českých i amerických odborníků. Nově se do vzniku relací zapojili také studenti Gymnázia a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky ve Zlíně.